Liity jäseneksi

Kivi » Kodin kivet » Kauneutta, joka kestää

Kauneutta, joka kestää

Luonnonkivi on vihreä rakennusmateriaali

Jos suomalaista luonnonkiveä ei olisi, se pitäisi keksiä: kotimaisen kiven ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen materiaalin mitä erilaisimpiin tarkoituksiin.

Kivi kestää niin käyttöä kuin katseita ja tulee pitkän elinkaarensa vuoksi edulliseksi. Suomalainen kivi on sataprosenttisen kierrätettävä ekologinen lähituote, jolla on matala hiilijalanjälki. Kun kivi halutaan vaihtaa, sen voi huoletta kierrättää.

Ympäristöministeriön vähähiilisen rakentamisen tiekartan päämääränä on tuoda rakennusten hiilijalanjäljet osaksi säädösohjausta. Rakennusten hiilijalanjäljelle on ministeriössä kehitetty arviointimenetelmä, jonka avulla rakentamisen ilmastovaikutukset voidaan laskea koko rakennuksen elinkaaren ajalta rakennustuotteiden valmistuksesta aina rakennuksen purkamiseen ja kierrätykseen saakka.

Kotimaisen luonnonkiven hiilijalanjälki on matala jo lyhyiden kuljetusmatkojen myötä, mutta esimerkiksi suomalaisen graniitin säänkestävyys ja lujuus takaavat sille rakennusmateriaalina pitkän elinkaaren.

Luonnonkiven estetiikka on trendikästä aikakaudesta toiseen. Sen uniikki kauneus ei katoa milloinkaan.