Liity jäseneksi

Kivi » Kodin kivet » Kivi sisustuksessa

Kivi sisustuksessa

Suomalainen luonnonkivi on pitkäaikainen ja ekologinen valinta sisustukseen. Kotimaiset sisustuskivet ja verhoilukivet ovat laadukkaita, pitkäikäisiä materiaaleja, jotka kestävät hyvin käyttöä. Sisustusmateriaalina kivi on myös helppohoitoinen sekä tuo sisustukseen kaunista tekstuuria, persoonallisia yksityiskohtia sekä luonnonläheisyyttä. Kiveä on mahdollista käyttää sisustuksessa monin eri tavoin, esimerkiksi kivilaattana lattiaan, verhoilukivenä seinään tai keittiön kivitasona.

Kotimainen luonnonkivi

Suomalainen luonnonkivi on monimuotoinen luonnonmateriaali, ja valittavana on useita eri kivilajeja ja värejä.  Graniitti ja liuskekivi ovat kovia ja kestäviä kivilajeja, jotka sopivat hyvin esimerkiksi kivitasoihin ja lattiapinnaksi. Luonnonkivi onkin luonteva valinta kun halutaan tuoda luonnonmateriaalin lämpöä kotiin tai julkiseen tilaan. Kotimainen luonnonkivi on lähes aina ekologisempi valinta kuin ulkomainen kivi. Kiven hiilijalanjäljestä iso osa muodostuu kuljetuksesta ja koska kotimaisen kiven kuljetusmatkat ovat lyhyitä, sen hiilijalanjälki on matalampi. Kivi on luonnonmateriaalina myös täysin kierrätettävä ja on pitkän elinkaarensa ansiosta sekä edullinen että ekologinen sisustusmateriaali.

Sisustuskiven käyttömahdollisuudet

Luonnonkivi sisustuskivenä sopii monenlaiseen tilaan ja sisustustyyliin aina halutusta kivilaadusta ja kiven väristä riippuen. Kivi materiaalina on helppo tapa luoda jatkumoa ulko- ja sisätilojen välille ja luonnonmateriaalina se tuo tilaan lämpöä, olipa kyseessä sitten julkinen tai yksityinen tila.  

Sisustuskiveä voi käyttää eri tavoin esimerkiksi luonnonkivilaattana lattialla tai verhoilukivenä seinään asennettuna. Kivi toimii erinomaisesti myös erilaisissa suuremmissa tasopinnoissa kuten keittiön kivitasoissa. Lämpöä sisustukseen tuo myös luonnonkivitakka sekä erilaiset luonnonkivestä valmistetut sisustusseinät. 

Pesutiloihin tunnelmallisuutta saa esimerkiksi tuomalla luonnonkiven verhoilukiveksi saunaan tai valitsemalla kauniit luonnonkivilaatat kylpyhuoneeseen. Sisustuskivet on mahdollista asentaa myös kylpyhuoneen suihkuseinään. 

Sisustuskiven ylläpito

Useimmat kivilajit ovat helppohoitoisia sisustuselementtejä. Sisustuskivi kestää erinomaisesti aikaa, kivi on materiaalina miellyttävän tuntuinen ja pitkäikäinen. Uniikin ja kiinnostavan pintakuvioinnin ansiosta kiveen materiaalina ei kyllästy koskaan, vuosienkin jälkeen pinnan kuvioinnista voi löytää uusia ulottuvuuksia.

Sisustuskivi on myös materiaalina vaivaton. Kulutusta kestävä pinta on helppo pitää puhtaana eikä sen puhdistukseen tarvita järeitä puhdistusaineita, yleensä mieto puhdistusaine ja vesi riittävät. Muistathan aina kuitenkin tarkistaa käyttämäsi kivilajin omat ohjeet puhdistukseen. Kivi on materiaalina myös 100% kierrätettävä.