Liity jäseneksi

Kivi » Kivi-info » Materiaalit » Tiedotteet » Joensuun Kataja ry julkisti 9.6. ympäristöteoksen

Joensuun Kataja ry julkisti 9.6. ympäristöteoksen

”Joensuun Kataja on liikuttanut alueemme lapsia, nuoria ja aikuisia eri lajeissa jo 120 vuotta. Se on harvinaisen pitkä aika, joka pitää sisällään lukemattomia vaiheita ja tapahtumia  – liikunnan iloa ja tunnetta. Samalla se kertoo alueemme ihmisten liikunnan tarpeesta, joka tuottaa iloa ja hyvinvointia, ja joka luo yhteenkuuluvuutta ja ystävyyttä. Joensuun Kataja on yhdistänyt ihmisiä ja eri urheilulajeja vuosia ja vuosikymmeniä. Urheilumenestystä on saavutettu kansainvälisesti ja kansallisesti.

Tänä päivänä Joensuun Kataja on edelleen kehittyvä, noin 1500 liikunnan harrastajan ja urheilijan monialainen urheiluseura, jolla on osaava valmennus ja laaja vapaaehtoisuuteen perustuva tukijoukko. Lajikirjo on monipuolinen, eli yleisurheilu, koripallo, voimistelu, hiihto, taitoluistelu sekä muodostelmaluistelu. Seuran talous on kunnossa ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Julkistettava ympäristöteos ”Together – yhdessä” on kunnianosoitus Joensuun Katajan 120 vuotisesta ja menestyksellisestä toiminnasta, joka on yhdistänyt alueemme ihmisiä ja organisaatioita liikunnan äärelle. Se on myös kiitos niille merkittäville yhteistyökumppaneille, jotka monella tapaa tukien ovat mahdollistaneet seuran tavoitteen mukaisen toiminnan. Tästä suuri ja vilpitön kiitoksemme.

Teos koostuu kahdesta osasta, eli kivestä ja puusta. Kivi symbolisoi vahvaa ja kestävää sekä eri urheilulajeja että yhteistyökumppaneita yhdistävää kotipesää. Kiven pääsuunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Riverian Ari Peltola yhdessä artesaaniopiskelijoiden kanssa. Metalliosat on suunnitellut ja toteuttanut Riverian Jari Turunen, niin ikään edelleen artesaaniopiskelijoiden kanssa. 

Puu on luonnollisesti seuran nimeä kuvaava Kataja, jonka Lehmon Puutarha on lahjoittanut. Kuten hyvin tiedämme, Kataja taipuu, mutta ei taitu. Ympäristöteos on hyvä esimerkki mitä yhteistyön voimalla voimme saada aikaan.”

Näillä sanoin seuran puheenjohtaja Esa Karvinen esitti kiitoksen kaikille, mukaan lukien Joensuun kaupungille, jotka tämän teoksen toteutumisen ovat mahdollistaneet. Hän kiitti myös yhteistyöstä ja tuesta liikunnan ja paremman hyvinvoinnin hyväksi. Toivomme sekä seuralle että teoksen kaikille osille pitkää ikää!

Yhteistyössä:

Abloy Oy
Broman Group Oy
Joensuun Erä-Urheilu Oy
Kakkonen Yhtiöt Oy
Korhonen Yhtiöt Oy
Mainostoimisto Fabrik Oy
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO)
PunaMusta Media Oyj
ScanPole Oy